Sweet..............!!

Sunday, March 27, 2011


Al-kisah..maka tersebut la kisah, sang kancil dengan buaya..hehehehe..merapu jap..beberape hari lepas ade tengok album kahwin my cousin..suke sangat tengok gambau2 mereka..macam2 aksi ade..aksi lucu, aksi manje dan aksi 18sxxxxx..ok, tipu! Maksudnye aksi romantis yang mana bile aku tengok aku yang malu..poyo tak?? Fine, xkesah coz aku ni memang pemalu..

Nak dijadikan cite, aku suke tengok pasangan yang benar2 da berkahwin yang ala2 sweet..suke tengok kebahagiaan yang terpancar di wajah mereka..kebahagiaan yang sebenar bukan yang drama! Sejuk je mate ni memandang mereka..terus rase nak kahwin macam dorang gak! Tettttttt! Tapi, aku masih belom matang ke arah itu..kesian..even cousin aku pon penah mention pasal ni..beiye die cite pasal kursus kawin yang die pegi, ade la teselit lawak untuk bakal pengantin..die dok gelak2, tapi aku muke penuh petanyaan dan blurr! Terus mati gelak die lalu bekate ‘dot, ko belom layak lagi nak gi kursus kawin!’ haaa, amek kau! Sampai macam tu sekali die cakap..tapi…ade aku kesah??

Ok la..kat Malaysia ni ramai pasangan yang ala2 sweet..tapi xtemasuk my parents bcoz mak abah aku sangat tak sweet! Hehehe..kenyataan kot..maka, aku ambil beberapa pasangan selebriti yang aku suke sangat tengok..yela, nak amek bukan selebriti ramai la pulak kang nanti calon nye..so, amek yang femos je la ye..
1. vanidah dan shidee...sooo sweet!

2. Eizlan dan Vie Shanti..same cantik same padan!

3. Bienda dan kamarul..suke tengok dorang dalam Serasi Bersama!

4. Isma dan Zul..romantik abes!

5. Lisdawati dan Fauzi..sentiase bersame..

Sweet je pasangan2 kat atas tu kan? aku pon nak macam ni jugak in future..hehehe..berangan saje..tapi berangan2 pon aku harap aku macam dorang gak..yela, kite kawin hanye sekali kan..bagi perempuan la, if laki mungkin ade niat nak lebih! ishhh..dislike! ok, jangan emo2..nanti xlaku! apekah?? okla, bye!





Tragedi Mac...

Saturday, March 26, 2011

Nak dijadikan cite, malam tadi aku, mak, mak cik dan my cousin telah bercadang untuk melabur sedikit wang kat Uptown! kami pegi dengan menaik kereta..aku as usual bawe kete sendiri..sepupu aku dengan kete tunang die..semua da pasang niat nak cari macam2 kat Uptown tu..so, sebelum tu haruslah pegi makan dahulu untuk menghasilkan tenaga yang secukupnye supaye mampu untuk meneroka satu Uptown tu!

ketike dalam pejalanan, aircond aku wat hal..oleh kerane da eksaited nak bejalan maka aku abaikan masalah itu dengan care tutup aircond dan buke tingkap..malam tadi cuace pon agak nyaman dengan diiringi angin sepoi2 bahase..kami sume pegi makan dekat Khulafa Bistro di sek 7..tunang kepade cousin aku belanje, alhamdulillah..so, aku pon order la menu yang agak luar biase iaitu 'roti honeymoon!' hehhehe..

roti honeymoon adelah gabungan roti bom dan pisang yang disiram dengan madu..diserikan lagi dengan aiskrim strawberi..memang honeymoon betol la! dan xsangke aku mampu abeskan sume tu..aku ni jenis makan tak abes..selalu gak kene marah..hehehehe

lebih kurang macam ni la roti honeymoon tu!

selepas makan, sume besedie nak meneruskan perjalanan..masuk kete dan start enjin macam biase..tetapi! jeng3..xbole start! aku masih relax lagi..penah jadi macam ni sebab gear dalam keadaan D..so aku pon cek la gear, ok je dan dalam keadaan P..tapi xpe, try sekali lagi..masih same! bile aku start, xde bunyi..senyap je! ok, aku da mule menggelabah..tak tau nak wat ape..panggil la tunang my cousin..die pon dengan macho nye (macho ke?) try la melakukan sesuatu..tetapi hampeh!

kete aku masih lagi dalam keadaan diam..habes da gode dan cek sume..beteri, air dan juga minyak! tapi..sume elok je..so wat da prob?? aku da bepeluh2..muke cuak gile..nak nanges tapi tepakse cover! malu dowh..abes sume membe tunang cousin aku kol nak tanye pasal prob yang melande..aku pon kol my bro..minta bantuan..rase macam nak nyanyi lagu wonderpet 'ade org dalam kesusahan'..my bro pon datang dengan membawe jumper! so mulekan sesi cas bateri..tapi masih xbehasil..

setelah due jam cobe selesaikan masalah yang xselesai..maka, kami wat keputusan tinggalkan kete aku dan balik..waaaAAAaaa, sedih dan risau! nasib baik khulafa tu buke 24hours..dan oleh kerane xnak hampekan niat masing2 yang nak kua kan duit atas jalan pembaziran, maka kami tetap teruskan niat ke Uptown..sampai sane, sume bepecah dan bekeliaran..aku pon turut serta walaupon da xde mood tapi masih sempat beli sehelai kemeja yang comel..hehehhe..

 jalan pembaziran! hehehehe

pulang ke rumah agak lewat pagi..tuka kepade uniform tido..sedang asyik dibuai mimpi, aku tejage coz dapat mesej dari my besfren, Ainshah..ayah die baru saje pegi menghadap ILLAHI..inna lillahi wa inna ilaihi raji'un..semoga Ainshah tabah dan kuat semangat menghadapi ujian ini dan semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman, Amin..Al-Fatihah..

p/s: selepas ni kene memahirkan diri dengan ilmu pengkeretaan!

M.I.N.E.

Thursday, March 24, 2011

video
 
You are the best thing that’s ever been mine!

Debaran..Dup Dap Dup Dap!

Wednesday, March 23, 2011


Hehe..tajuk nak gempak..ari ni nak teman my cousin amek result SPM die..tapi aku yang nebes! Macam aku lak yang nak amek result..my cousin lagi la, kate xbole nak tido..akan tetapi! Tido tenang je die..hehehehe..macam2! siap da bepikir nak lepak kat skool jap or terus balik..asek tanye pendapat aku je..penat da nak jawab! Pastu tanye lak aku dulu macam mane..

Kalau ikut aku, memang kecewa la jawapan yang ko dapat! Hahahaha..sebab nye! Aku dulu pas amek result terus balik! Jangan kan kate lepak or jumpe kawan, say hi pon idak..kejam tak? Kui3..cikgu2 lak, haram aku xjumpe..aku datang merempit dengan my bro..siap ingatkan die “jangan balik tau, tunggu org..org xmo lame2 kat sini” nasib baik lah my bro memahami adik nye yang sengal ni..

Result aku boleh tahan la..agak memberangsangkan (syok sendiri!) pas dapat result, tunggu tawaran dari ipta..sebelum tu, dapat la gak pengalaman bekeje..keje kat kilang yang memerlukan aku bediri dari awal datang sampai balik! Huhuhu..sebulan je keje, pastu berhenti..xlarat dowh, letih di buatnye..kemudian besambung keje kat kantin sekolah rendah agama..kene sediakan makanan dan jual pade budak2 sekolah tu..sekolah tu dekat je dengan rumah aku..seronok keje kat situ..yang xseronok nye, dorang panggil aku ‘mak cik kantin’! sungguh xberagak mereka ni..ishhh3

Setelah itu, dapat tawaran jadi cikgu kat taska mak su aku..aku mengaja budak 5tahun..sangat2 seronok sebab nye aku memang suke dengan budak2..dorang pon comel2 je sumenye..kelaka lak tu..ade yang asek tido dalam kelas..ade yang menangis beiye2 time datang tu, bile jumpe kawan terus beborak je..ade yang asek main dalam kelas..paling xbole blah, ade yang muntah dan aku kene mop muntah tu! Huhu..tapi xpe, aku suke jadi cikgu tadika!

Uiii, beiye aku cite pasal aku ni nape?? Hahahah..bebalik kepade tajuk sebenar, aku nak wish kt cousin aku yang bername ABIL dengan ucapan ‘aku doakan ko nye result esok gempak dan macam yang ko harapkan..jangan nebes sangat..chill je ye! Moge result ko mampu membanggekan famly dan keturunan kite..amin..’

 sayang korang! muahhh!

Terime Kasih!

Tuesday, March 22, 2011

Saje nak ucap terime kasih kepade kawan2 yang baik hati dengan aku terutamanye ANY, COK dan juge MOK..xlupe juge kepade sepupu aku YOT dan ABIL..dan yang paling penting kepade famly yang tersayang + mr Hang! hehehe.. i lap u ols!

xsampai ati nak masukkan dalam perut! kamsahammida any!

sayang nak gune! cok, syukran!

Doakan aku cepat berjaye dalam kerjaye..nanti aku payung kamu sume dengan payung mydin! hehehehe

Rezeki...

Sunday, March 20, 2011


Tajuk je da menggembirakan..hehe..sangat2 seronok semalam! Rezki datang bergolek2..So, kene ucap  Alhamdulillah..syukur..nak dijadikan cerite, semalam aku lepak rumah cousin..al maklomla, bile xkeje ni cepat berase boring..so, saje la datang melawat rumah mak cik aku yang dalam 2minit je da sampai..kalau nek basikal mak aku, rase2 dalam setengah minit sampai da..tu pun kayuh dengan tenang dan cool!

Bebalik kepade tajuk utama, aku ni memang suke lepak rumah mak cik aku..sebab nye, mesti aku akan dapat makanan yang best2 dan mengeyangkan..tu memang aku konfem gile! Hahahaha..tak baik macam tu ye kawan2! Ekceli, cousin aku ni la yang paling rapat dengan aku..sebabnye! die je yang masih single macam aku (statement mempromote diri! Kui3) jadi, lepak punye lepak tetibe ade org datang sambil membunyikan hon moto dan memberi salam..lalu, kami yang berade di dalam rumah menjawab salam sambil tertanye2..siapekah gerangan yang di luar itu?? Ayat xbole blah!

Jeng..jeng..jeng!!! rupenye mak cik aku ade order durian dari org tu..perghh, memang langkah kanan la aku kan jawab nye..pulak tu order yang agak banyak kuantiti nye..ni la yang dinamekan durian runtuh! Ditambah pule dengan saiz durian tu yang agak besa la gak..bepinar2 mate aku..air liur pon mule meleleh membayangkan keenakan durian2 tersebut..durian kampung tu u ols!! Tanpe berlengah lagi, mak cik aku pon bekate ‘jom, g dapo!’..apelagi, tanpe membuang mase dan bepikir panjang, aku pon terus berlari ke dapo..

Memang sedap u ols! Sampai menjilat jari kaki! Heheheh..xseronoh tau! Didarab lak makan secare beregu..lagi la sodap! Uiiiiii..mase makan tu sume focus abis..xtoleh kanan dan kiri..xpikir da jiran sebelah menyebelah..kesian..ishhh3..aku ni memang suke sangat durian! Walaupon ade yang xsuke sebab katenye bau durian tu kuat..bole wat pening..tapi aku xpeduli sume tu..bagi aku durian is da best! Tapi tempoyak aku xlayan..xtau nape..kurang gemar..bubur durian yang dicampur bersame kacang hijau pon aku xsuke sangat..tapi if dapat roti jala cicah dengan bubur durian yang pekat, memang tip top!


Setelah makan sebanyak 7 or 8 biji, aku surrender! Perut da full tank..lepas makan terus minum air putih banyak2..elak kan badan panas..tapi aku tetap rase panas..berpeluh2 lepas tu..tekak pon panas + sakit..tapi nikmat gile! Time kasih mak cik kesayangan..

 hasil terakhir!

p/s: tahniah kepade MAN kerane menang Raja Lawak Musim ke-5!

COBOL..

Friday, March 18, 2011

Apekah maksud COBOL?? korang kalau nak sebut bia betol2 ye..bukan sebutan dalam bahasa melayu..kalau nak sebut tu pastikan CO = KO..tapi xkesah la..just nak bagitau je..ok, aku pon baru tau pasal bende ni..sebab nye??? saje! hahahha..xla, aku kene amek tau pasal COBOL ni sebab xlame lagi aku akan terjerumus dengan bende ni (dalam nada terpakse)

Ok2..COBOL dengan name penuh nye Common Business Oriented Language! ianya merupakan satu programming language yang lama..domain utama programming ni adelah dalam perniagaan, kewangan dan sistem pentadbiran untuk syarikat dan kerajaan..senang kate la kan kalau satu2 company ni nak menjejaki annual pekerja nye, so bole gune COBOL ni..dan bagi kamus pengetahuan aku wat mase sekarang, COBOL ni gune untuk sistem kat bank..

kebanyak kan sistem yang dibangunkan sekarang menggunakan java, .net dan macam2 lagi la..hanye sistem kat bank saje yang masih setia dengan cobol ni..aku pon xtau pasal cobol ni sangat..baru nak belajau! hehehehe..haruslah berterime kasih kepade mr Google yang memberi informasi tentang cobol ni..jasamu aku kenang! oleh kerane sewaktu zaman belaja dulu aku begitu anti dan alergik dengan coding2 ni, maka aku tesangat la zero mengenainye..huhuhu, sedih..

haaa, sekarang amek kau! bakal pekerjaan aku telah melibatkan aku dalam dunia coding! O.M.G!!! nak lari pon xle..tepakse redha dan berserah..terime kasih ya ALLAH..di samping itu juge, aku akan kembali ke zaman ala2 persekolahan..ini kerane, aku haruslah mengikuti training dan kemudian baru lah di beri cabaran di alam pekerjaan yang sebeno2 nye..huh, bedebo2 rase! semoga sumenye berjalan dengan lancar dan sempurna..amin..

contoh yang aku pon xfaham! hehehe

p/s: jangan tiru2 ye! wat la ikut kreativiti sendiri..sape makan garam, die yang rase masin nye! daaaaaaa~

Kate2 Dari Hati...

Wednesday, March 16, 2011


Tetibe ari ni rase nak wat luahan hati..rase sedih sebab sampai sekarang aku masih tidak bekerja..ditambah lak dengan petanyaan dari org disekeliling yang mana bukan ahli kuarge aku..beiye2 dorang ni tanye..aku mula2 masih relax lagi, tapi bile asik tanye je..wat aku panas..!

Mane tak nye, famly aku pon xde bising nak tanye..dorang memahami aku..selalu cakap dengan aku ‘belom ade rezki tu..ushe lagi..’ rase besemangat cikit denga macam tu..yang org lua ‘bile nak keje ni?’ , xpon ‘xkeje2 lagi ke?’ atau yang lagi pedih ‘menganggur je ke?’ dengan muka yang menjengkelkan serta diringi gelak tawa yang sinis..hellooooo..kalau cari keje tu semudah kire 1 2 3 xpe la gak..dorang cakap senang je..yang rase nye aku..

Ingat aku dok rumah ni goyang kaki tunggu keje datang cari aku ke? Xnampak aku beushe hanta RESUME sana sini..g interview..jawab interview melalui panggilan telepon..apply kat tenet..isi borang on9..macam2 da aku wat..sampai aku da GIVE UP dengan sume ni..putus asa..kecewa..bengang!

Kalau diikutkan, aku da keje da sekarang ni..cume disebabkan hal tetentu aku redha..org yang tau ape masalah aku mungkin paham..tapi yang xtau ni, yang bz body, yang telebih prihatin yang wat aku rase macam dorang tu kecik besa kecik besa je depan mate aku..nak je aku sound dorang tu! Aku xkeje datang kan masalah kat dorang ke? Duit dorang kurang ke if aku xkeje lagi? Rasenye xtejejas pon hidup dorang..tapi saje2 nak wat pasal..

Aku tahu la nak uruskan hidup aku ni..aku ade akal fikiran kot..masih waras lagi..aku pon ade impian nak cari duit sendiri..bagi duit kat mak abah..nak ade simpanan..baya PTPTN..dan macam2 lagi..so, xpayah la mereka2 tu risau pasal aku..if aku dapat keje sekalipon, mereka2 tu bukan dapat pape dari aku pon kan..mereka2 tu kan bajet da telebih hebat dari aku..tapi jangan lupe, rezki tu kalau ALLAH nak tarik balik mudah je..

Tolong la memahami perasaan aku ye..xpayahla sebok2 nak tanye pasal aku..uruskan la hal masing2..baik pikir pasal kehidupan masing2..pikir pasal bencana alam yang makin kerap melande bumi kite ni..pikir pasal akhir zaman..lagi berfaedah kot! Ishhhhhh..jadi manusia tu bia yang menyenangkan ye..kalau xbanyak, sikit pon jadi la..sekian!

p/s: marah gile ni! heheheh

Goku04..

Sunday, March 13, 2011

Bukan nak cite pasal dragon ball..nak cite pasal game yang aku dan rakan sekelas di tingkatan 5 mainkan untuk isi mase teluang! heheheh..oleh kerane dari form 1 hingge form 4 aku ni kelas dengan perempuan je..tetibe form 5 masuk jantina lelaki..haaa, menggelabah! mane tak nye, da 4tahun asek dengan jantina yang same..tetibe tahun terakhir sekolah bercampur la pulak..menyebabkan aku xkeruan dan jadi pemalu..heheheh

teringat sorang membe aku yang dipanggil 'ameng' kerane muke seakan cine..datang jumpe aku lalu becakap 'siti..pinjam gunting'..aku tekedu! lalu ambil gunting dan bagi kat die besame reaksi muke serius dan bekate 'jangan panggil aku siti! if x, pasni jangan pinjam lagi'..haaa, amek ko..poyo gile aku rase mase tu..hahahaha..walaupon name aku ade siti, tapi aku xsuke org panggil aku dengan name tu..ini kerane, bagi aku name siti tu sesuai untuk perempuan yang lembut dan sopan..dan aku xde ciri2 macam tu! hahahhaha

ok2..cukup! kembali pade tajuk yang asal..game ni aku dan rakan sekelas main sampai akhir tahun..konon2nye nak rapatkan silaturrahim..tapi xpon! hehehhe..game ni melibatkan satu kelas '5Hafsah'..setiap org kene pilih nick name masing2..tulis kat kertas..pastu masuk dalam kotak yang disediakan..setelah itu, setiap sorang kene amek 1 je kertas dalam kotak tu..if dapat name sendiri pulang kan balik dan pilih lain..name tu sendiri2 simpan..xle bagitau org lain..maka, name yang aku gune ialah --> Goku04! hahahha..name nak yang power je..dengan harapan org yang dapat tu xtau jantina aku..

aku lak setelah cabut undi, dapat name 'atom'..yela, time tu tengah hangat drama thailand Soda&Ice Tea..so, bile da dapat tu tepulang pade kite nak wat ape..nak bagi hadiah ke, surat ke atau pape ke..letak dalam kotak yang disediakan..nak dijadikan cite, aku selalu dapat surat..surat yang aku dapat lak begitu unik! aku suke amek surat untuk aku time rehat supaye tak tebocor identiti aku..hahahaha! aku lak cume due kali je bagi surat kat atom kerane xde ati nak bagi pape kat die sebab telalu teruje dapat surat dari penulis rahsie! sungguh kejam diri ku..sori atom..

permainan ni berakhir sampai hujung tahun..dan pade mase tu setiap sorang kene bongkar kan identiti masing2..masalahnye, sume terlupe dan akibatnye aku xtau sape penulis rahsie untuk Goku04! huhuhuuhu..sedih! selame game tu berlangsung, aku dapat tujuh surat..dan aku sering berteka-teki tentang siapekah penulis nye..malangnye, aku xdapat rungkaikan sehingge la sekarang..jantina penulis tu pun aku xdapat kenal pasti..

antare muke depan..unik kan!

 antare isi2 kandungan..pelik! hehehe

Hmm..sume surat aku simpan lagi..kenangan tu! heheheh..kelaka dan seronok bile ingat zaman sekolah dulu..ok, bye!

p/s: jangan ade hati nak tengok movie "The Adjustment Bureau"! sangat tak best!

Hepi 10 MAC..

Thursday, March 10, 2011

Alhamdulillah..ari ni genap la umur aku yang ke arba'ah wa ishruna! hehehe..bersyukur sangat kerana masih diberi peluang oleh NYA untuk bernafas dimuke bumi ni..bersyukur juga kerana aku masih sihat sejahtera bersama keluarge tercinta..

hari ni hepi sangat sebab bangun dari tido dapat wish dari anak buah tersayang.."hepi befday ucu!"..dengan agak pelat sambil menjerit2 dan melompat2 atas katil..nasib baik la aku ni xde sakit jantung! kalau x, memang ari ni hari terakhir aku la kot..heheheh..mane x nye, da la aku ni tengah mamai..mate pun baru bukak sekecil yang mungkin..ishhh3..pape pon terharu..yang adik nye cume cakap 'acu..dot..' je..kesian..masih tidak mahir untuk bercakap! hehehehe..tapi xpe, ucudot paham adik nak cakap ape..

hepi juge kerana dapat kol dari kawan baik aku cok! walaupon mase tu masih lagi belom mencecah ke angka 12, tapi aku tau die nak wish..konon2 nak jadi org yg 1st kot! heheheh..jangan marah ye cok..terharu sebab ko kol aku..huhuuh..nak nanges lak rase..terharu juge kerane dapat kol dari ehem2..ni pon lagi sorang! bajet nak jadi org yg 1st gak..tapi mase tu blom lagi masuk waktunye..pape pon aku xkesah..kerane mereka berdue ingat befday aku yang xberape nak penting ni! hehehhe

dan aku hepi juge kerane buka email, berterabur inbox aku ditaburi email2 dari FB..sumenye kerane begitu ramai peminat wish kat wall FB aku! hahahaha..jangan pengsan ok..nak muntah bole! time kasih kepade mereka2 yang wish tu..walaupon penat tangan nak delete kat inbox, tapi aku suke dan hepi..sampai tesenyum2 sendiri..nasib baik xde org nampak! lagi senyum leba bile bace macam2 wish yang mereka2 wat untuk aku..saye terharu!


gamba diatas adelah hari lahir yang lepas2..membe2 dip wat suprise..memang sangat suprise sebab xsangke dorang ramai2 sudi celebrate untuk aku yang dikire agak pemalu dalam kelas ketike itu! heheheh..kenangan yang xkan aku lupe..ok..lagi gembire sebab bulan mac ni ramai artis2 yang cantik dan comel dilahirkan..kire aku tergolong dalam yang comel gak la kan..ok, tu je nak cite untuk ari ni..daddaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

ni la antare mereka yang lahir bulan mac!

p/s: ari ni my sis nak belanje makan dan hadiah! yahooooo!!! hehehehe

Tahi Lalat.....

Wednesday, March 9, 2011

Korang sume mesti ade tahi lalat kan..ade yang nampak..ade yang tesembunyi..ade yang jelas..ade yang xjelas..ade yang besar dan ade yang kecil! heheheh..aku pon ade gak..dan tahi lalat aku ni jadi tande pengenalan bagi seorang budak yang bernama DOT! manissss je rase tahi lalat aku ni..hahahha...ok, da bole lari sejauh yang mungkin!

So ari ni nak share dengan korang pasal rahsie tahi lalat..tapi xtau ia betol or x..hehehhe..korang bace je la ye..untuk diri sendiri..ayuh, kite semak!

Pipi Kanan
Ramai peminat xkire lelaki or perempuan. mudah dapat pengganti sekirenye putus cinta
Pipi Kiri
Ramai teman kerana peramah dan mudah mesra dengan org walaupun baru dikenali.

Bibir atas kanan
Bijak berbicara dan bermulut manis. ramai yang terpikat dengan kepetahan kamu bercakap
Bibir atas kiri
Baik hati dan mempunyai ramai teman

Bibir bawah kanan
Menjadikan kamu seorang yang manis dan disenangi oleh org lain. Disegani kerana peribadi yang baik.
Bibir bawah kiri
Bijak berbicara dan pandai memujuk org

Hujung bibir kanan
Tidak mudah menyerah kalah dan mencuba sedaye upaye untuk mencapai impian. mempunyai semangat juang yang tinggi.
Hujung bibir kiri
Suka enjoy dan bersosial. mempunyai personaliti yang menarik dan mudah menarik perhatian org lain.

Dagu kanan
Jujur, baik hati dan disenangi oleh org ramai. 
Dagu kiri
Bijaksana dan mempunyai hati yang bersih. Dengki, iri hati dan cemburu xde dalam kamus hidup kamu.

Pergelangan tangan kanan
Boros dan suka kan keseronokan. 
Pergelangan tangan kiri
Membawa tuah!

Siku kanan
Bercita-cita tinggi dan ingin menikmati kehidupan yang mewah. mementingkan kebendaan.
Siku kiri
Baik hati dan suka membantu org lain. mudah percayakan org lain sehingga sering ditipu.

ok..tu je yang aku tau..so, korang tengok la korang punye yang mana..hehehhe..pecaye or x, tepulang pade diri masing2..ok!

manissss kan! gigi pon putih! hehehhe

p/s: xsabo nak tggu esok!

Kek Asam...

Monday, March 7, 2011

Dapat resipi baru dari cousin..nampak macam menarik..name die kek asam tapi bukan asam keping ok! so, jom cobe! hehehhe

Bahan2 yang diperlukan:
500gm butter
10 biji telur
1/2 tin susu pekat
25 bungkus asam (yg kecil2 tu)
1/2 kati biskut marie (diblender sampai halus)
2 cawan gule halus
1 cawan tepung gandum
1 camca esen vanila
2 sudu teh baking powder
pewarna (xkesah warne ape!)

Care2 nye:
  1. Pukul butter dan gule hingge kembang. Masukkan telur satu persatu hingga habis!
  2. Masukkan susu, esen vanila, baking powder dan tepung gandum.
  3. Masukkan biskut marie yang da diblender dan gaul.
  4. Bahagikan kepade tige warne.
  5. Lapiskan asam dan dibakar. nak kukus pon bole..ikut korang la!

 ni bahan2 nak wat kek asam..

maka hasilnye...

 tadaaaaaaaaaaa..

ok..selamat mencobe ye puan2 dan tuan2..semoge bejaye..aja2 fighting!

Penawar Hati..

Friday, March 4, 2011

Di hari jumaat yang indah ni..marilah kite membersihkan hati kite sume dengan memuji kebesaranNYA..semoge kite sentiase dipermudahkan dalam ape jue yang kite wat..amin..


Selamat Beramal :)

keMARAHan...!!

Thursday, March 3, 2011

Hmm..lame da aku bengang dengan sumone ni..aku xpaham nape la die ni dari dulu xberubah2 sikap dan perangai die..tolong la! ko da dewase kot..bukan kanak2 riang lagi..aku ni da malas layan kerenah ko..tu xkene, ni xkene..sumeorg ade je yang xbetol..ko je la perfect!

kalau ikut kan hati aku yang sakit ni..nak aje aku sound + lempang ko laju2, pastu aku lari! hahahha..tapi aku bukan macam tu..aku ni malas nak amek port ape yang ko wat..aku diam je..tapi ko kene ingat..even aku ni seorang yang penyaba dan layan je perangai ko tu, jangan sampai tahap kesabaran aku turun dengan mendadak nye! haa..mase tu memang aku da xwaras da, dan ko xkan dapat bayangkan nasib ko pade mase itu..hahahah, ganas kan aku! if ko nak rase, cube try test!

aku rase ko ni macam ade sedikit mental la..org xwat pape, tapi ko yang menggelabah abes! ape motip ko pon aku xtau la..kadang2 rase kasihan yang teramat sangat kat ko ni..tapi aku xbole wat ape, sebab ko yang cari! nak bagi nasihat memang xkan ade effect pape pon..so, sie2 je berbuat demikian..

oleh sebab aku da ade sedikit kemarahan kat ko, make aku da amek keputusan yang aku xnak tolong dan xnak amek tau pasal ko lagi..ko merayu pon, aku akan wat2 xdengar..aku akan wat ko macam angin sepoi2 bahase..aku akan biakan ko belalu tanpe sebarang reaksi pon! dengan erti kate lain, malas layan! aku nekad! (nekad la sangat)

enaf! tulis banyak2 pon macam xgune je! hahahah..tapi xmengape, aku xkesah..yang penting da luah sikit..(luah ke? bedal je la) ..sampai sini je..sehingga bejumpe lagi..tata!

What is Ur Blood Type??

Wednesday, March 2, 2011

Ok..ape jenis darah korang?? tau ke idak?? jangan jadi macam aku ye..heheheh..teringat kenangan lampau sewaktu 5tahun yang lalu..as usual, nak masuk U kene wat medical checkup kan..so, aku pegi la wat dengan member2 seperjuangan..salah satu nye adelah cek darah..sebelum staf kat bahagian cek darah ni nak amek darah aku, die tanye aku punye darah ape..dengan muke yang konfiden dan yakin, aku jawab 'darah saye O'..

Setelah keputusan keluar, staf tu datang jumpe aku dan cakap 'minta maaf, awak bukan darah O'..oh oh oh, aku kecewa! dengan pantas terpikir, apekah?? hahahaha..jangan pikir bukan2 ye..enaf! jangan buang mase..jom kite semak!





ok..korang tengok la korang tergolong dalam jenis ape ye..if xtau, g cek darah! hehehe..seperti sedia maklum, kalau salah aku xbetanggungjawab..! ok, dadaaaaaaaaaaaaaaa~

Awan Dania

Tuesday, March 1, 2011

Awan Dania --> cite pasal seorang gadis yang bernama Dania yang bekerja sebagai FA a.k.a pramugari..kalau da keje macam tu kene la org yang cantik kan! hehehhe..tapi aku suke sebab dania ni gile2..gangster..kadang2 aku rase dania ni lebih kurang same je dengan aku! ooppssss..tettt!! sile lari secepat mungkin kalau rase nak muntah! hahahha

Cite ni hanye boleh ditonton oleh mereka yang melanggan astro di rumah saje..Ini kerana Awan Dania disiarkan di Astro Ria..ok, topik sebenar untuk entri kali ni ade lah berkenaan 'Peraduan Tonton dan Menang Awan Dania'! hehehe..mudah saja peraduan ni..cume kene tengok cite ni dari 7feb-28feb dan jawab soklan di akhir rancangan..pastu kene lengkapkan ayat ni --> Awan Dania adalah sebuah siri yang menarik kerana ... (tidak melebihi 50 patah perkataan)

Haa..mudah kan care die! oleh kerane ianye mudah, maka aku wat keputusan nak join peraduan ni..mane la tau ade rezki untuk menang kan..amin..hadiah untuk peraduan ni bole tahan hebat tau! percutian ke Australia, Korea (bole jumpe Super Junior! hahahha) dan juge ke Bali selame 7hari 6malam..da xmain da 3ari 2malam ok! disamping tu juge ade kamera Nikon..haaa, da jalan2 mesti nak kene amek gamba kan! nak pose sane, pose sini..bajet artis jap la!


So sekarang aku tengah gigih berushe untuk mencipta ayat yang gempak + power! sampai kan mak aku cakap pon aku malas layan..asyik sangat memikir..sori mak..len kali kite berbicare lagi ye..pasni org akan layan dan hadap mak sampai mak jemu dan rase nak lempang org je! hahhaha..

 Dania = Scha Alyahya


Ok..nak sambung pikir ayat! bye!
 
 

Dot... Dotaaa.. Dotiii.. Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez